Sluiten

App ontwikkeling - Native Apps en Instant Apps

‘’In dit artikel lees u alles over de ontwikkeling van mobiele Apps. We gaan specifiek in op IOS en Android Native Apps en instant Apps. wat bedoelen we hier eigenlijk mee en hoe worden ze ontwikkeld op Android en IOS telefoons.’

Voor wie nog nooit van Native Apps heeft gehoord hier een korte samenvatting. Een Native Applicatie is een softwareprogramma dat is ontwikkeld voor gebruik op een specifiek platform of apparaat. Native Application is de meest voorkomende type mobiele App. Wanneer u een App download in de App Store, is het hoogstwaarschijnlijk Native.


Wat zijn Native Apps


Voor wie nog nooit van Native Apps heeft gehoord hier een korte samenvatting. Een Native Applicatie is een softwareprogramma dat is ontwikkeld voor gebruik op een specifiek platform of apparaat. Native Application is de meest voorkomende type mobiele App. Wanneer u een App download in de App Store, is het hoogstwaarschijnlijk Native.


Coding language - Hoe worden Native Apps ontwikkeld


Een Android App is gecodeerd in Java, het gebruikt SDK voor dat platform. Voor IOS wordt het gecodeerd in Swift of Objective C en is dus specifiek voor een IOS platform. Doordat Native Apps ontwikkeld zijn om te werken voor een specifiek platform zijn ze erg snel. Android IOS of Windows Phones, ze hebben allemaal hun eigen codering taal en SDK’s.


Voordelen van Native Apps


Zoals we eerder al benoemden is het een voordeel dat ze erg snel zijn omdat ze specifiek ontwikkeld zijn voor een bepaald platform. Daarnaast worden Native Apps ook heel gemakkelijk verspreid in App Stores zoals Google Play, de Apple Store of de Windows Store. Dit komt omdat ze erg makkelijk goedgekeurd kunnen worden. Ook zijn native apps zijn erg interactief en intuïtief, het loopt veel soepeler wat betreft gebruikersinvoer en uitvoer en heb u interactie met bijna elke functie op u telefoon zoals camera opslag of locatie, er is een uitgebreide API om te werken met elk deel van de hardware. al met al er zijn dus vele voordelen aan Native Apps.

Nadelen van Native Apps


Er zijn naast voordelen ook zeker wat nadelen als het aankomt op het bouwen van een Native App. Ze zijn dus zoals we al eerder aan hebben gegeven voor een specifiek platform u bouwt een Android App in Java en het werkt daardoor alleen op een Android apparaat en Swift zal dan alleen werken voor IOS. Als u een App wil bouwen voor IOS en Android of zelfs Windows dan zal veel geld moeten neerleggen want u zal ze dan allemaal moeten behandelen als aparte projecten, wat erg duur is. Java en Swift zijn daarbij moeilijker om onder de knie te krijgen dan HTML, CSS en JavaScript. Als u een developer wil inhuren die gespecialiseerd is in Java en Swift is dit ook niet goedkoop. Daarnaast is het onderhouden van de website ook geen makkelijke klus. Deze voor en nadelen zijn erg goed om te overwegen voordat u ermee aan de slag gaat.


Instant Apps - Wat zijn het


Instant Apps geven de gebruiker toegang tot een App zonder dat ze de App daadwerkelijk moeten downloaden. Ze zijn ontworpen om gebruikers ruimte te besparen op de telefoon en op een praktische manier met behulp van deeplink naar een specifieke functie van een App te sturen. Instant Apps zijn alleen maar beschikbaar voor Android gebruikers. Ze lijken hetzelfde als al u andere Apps die wel gedownload zijn. Ook werken Instant Apps hetzelfde als gedownloade Apps. Het enige verschil is dus dat u de Instant Apps niet hoeft te downloaden.


Hoe werken Instant Apps


Instant App functie inschakelen op Android. Om gebruik te maken van een Instant App moet u de functie eerst inschakelen, dit is zo gedaan. u open het instellingenmenu, vervolgens klik u op "Google." en Selecteer u de optie "Accountservices". Klik op "Google Play Instant’’ en klik daarna op de optie "Webkoppelingen upgraden". Om Instant Apps te laten werken moet u beschikken over Android Lollipop (API 21) of hoger.


Zo werkt het


Wanneer u op de URL klikt van een Instant App, wordt u rechtstreeks naar een specifiek deel van de app gestuurd. Dit is mogelijk omdat de App is opgesplitst in modules, Dit betekend dat alleen de code wordt gedownload die nodig is om die module te laten zien. Eigenlijk wordt hij nu technisch gezien wel gedownload maar de Instant App werkt net als een mobiele browser omdat de App in de cache wordt opgeslagen zodra u deze gaat sluiten. Mocht u het niet meer willen gebruiken geen probleem. u kunt in u instellingen de Instant Apps in en uitschakelen. Instant Apps werken alleen voor Apps die in de Play Store staan en kunnen alleen gebruikt worden op apparaten met Jellybean OS (2013) of hoger.


App Clips voor IOS


App Clips zijn ontworpen voor de IOS. Apple Clips werkt hetzelfde als de Instant Apps voor Android die we hierboven hebben besproken. Een App Clip is een klein onderdeel van u app dat vindbaar is op het moment dat het nodig is. App Clips zijn snel en eenvoudig, zodat een gebruiker ze snel kan openen. Of ze nu een afhaalmaaltijd bestellen in een restaurant, voor de eerste keer of een nieuw aangesloten apparaat instellen, gebruikers kunnen een ervaring vanuit de app binnen enkele seconden starten en afronden. Als ze klaar zijn, krijgen ze de mogelijkheid om de volledige app te downloaden in de App Store. Omdat een App Clip een klein onderdeel is van de app, wordt het ontwikkeld in hetzelfde Xcode project als de volledige app met behulp van de iOS SDK. Omdat het klein is, is een App Clip snel te openen, zelfs als het nog niet op het apparaat staat. Wanneer de gebruiker klaar is om de beoordeling in te dienen, beheert de gebruiker het als onderdeel van u volledige app in App Store Connect.


Volledig gestroomlijnd


App Clips richten zich op het snel afronden van één taak. Een ideale App Clip ervaring stelt gebruikers in staat om een taak te openen en te voltooien in enkele seconden. u kunt de ervaring op de volgende manieren verder stroomlijnen


Betalen met Apple Pay


In plaats van ze de gebruikers vragen om creditcardgegevens, kunnen ze aannemen met Apple Pay. Om het gemakkelijker te maken kunnen ze met App Clips Sign in with Apple gebruiken om in te loggen op de diensten van de apps zonder dat de gebruiker formulieren hoeft in te vullen of nieuwe accounts hoeft aan te maken.


App Clip Codes


Werk gemakkelijk met App Clip Codes. Elke App Clip Code codeert een URL en kan een NFC tag bevatten, zodat er op de code getikt kan worden of de code gescand kan worden met de camera. App Clip Codes zijn er in twee varianten: alleen scannen of met een ingesloten NFC-tag (NFC-integrated.) De variant met alleen scannen gebruikt een camerapictogram in het midden om mensen te laten weten dat ze de Camera-app of de Code Scanner in Control Center moeten gebruiken om de App Clip Code te scannen. De NFC-geïntegreerde variant maakt gebruik van een iPhone-icoontje in het midden om mensen te laten weten dat ze hun toestel dicht bij de App Clip Code moeten houden of moeten scannen met de NFC-tag reader in Control Center. Gebruikers kunnen een in NFC geïntegreerde App Clip Code ook scannen met de Camera-app of de Code Scanner in Control Center.


JAZEKER B.V. levert Instant Apps voor uw bedrijf


Wilt u ook Instant Apps in de App Store hebben staan voor uw bedrijf? Bij JAZEKER B.V. kunnen wij deze gemakkelijk voor uw bedrijf aanmaken. Maak een afspraak een afspraak op onze website, dan helpen wij u met het maken van Instant Apps.