Sluiten

Configure-To-Order (CTO): meer efficiëntie voor productie op maat

In dit artikel vertellen we wat het configure to order systeem precies betekent, hoe het werkt en wat voor positieve impact het kan hebben als u het wil inzetten voor uw eigen bedrijf.


Configure-To-Order: Wat betekent het

Complexe productontwikkelingen normaliseren en toch uw individuele wensen in serieproductie duidelijk realiseren: Dat is nu precies waar CTO bekend om staat. Configure to order is een productieproces waarbij producten worden samengesteld en aangepast aan de eisen van de klant. Iedere klant is uniek, en iedere klant verwacht en verdient maatwerk. Zeker bij complexe producten is dit het geval. Een product moet voor hen op maat worden gemaakt, met precies de juiste onderdelen, afmetingen en materialen. het elektrische autobedrijf Tesla is hier al enige tijd mee bezig. Bij Tesla kunnen klanten hun nieuwe auto op maat laten maken volgens hun specifieke wensen en van te voren bekijken hoe de nieuwe auto er uiteindelijk uit komt te zien.

Hoe werkt het?

Het "Configure-To-Order"-proces is gebaseerd op het concept van "configure to order". Dit betekent dat de ontwerp selectie wordt gedaan nadat de order van de klant is ontvangen. Er wordt gebruik gemaakt van de eisen van de klant, die worden gekozen uit een reeks productkenmerken met vooraf vastgestelde waarden. Op basis daarvan wordt een combinatie van onderdelen en collecties gemaakt om zo een specifieke vooraf aangegeven wijziging of variant van het desbetreffende product te maken.


De voordelen van Configure-To-Order


Het gebruik van het Configure-To-Order model brengt vele voordelen met zich mee. Dit zijn er enkele van.

Efficiënt voor klant en producent


Door met met CTO een product te laten ontwerpen behoudt de klant de controle omdat ze alle keuzes overzichtelijk gepresenteerd krijgen en precies weten welke veranderingen er worden aangebracht en hoe het product eruit komt te zien. Voor producenten is het ook een fijne manier van werken. De producenten ontvangen de keuzes van de klant op een duidelijke en gestandaardiseerde manier daardoor weet de producent gelijk wat ze te doen staat.

Betere klantenservice


Omdat het configure to order proces volledig aanpasbaar is, ontstaan er producten die precies zijn afgestemd op de wensen van de klant. Dit stelt klanten meer tevreden omdat producten sneller worden geleverd omdat de eisen al bekend zijn bij de fabrikant en er minder vertragingen zijn.

Geen extra voorraad


Bij de "made-to-order"-strategie hoeft geen extra voorraad te worden opgeslagen die niet wordt verkocht. Dit model verkoopt alleen inventaris die door de klant nodig is. Het onderhouden en aankopen van inventaris alleen wanneer een order komt, houdt fabrikanten stressvrij op basis van geld dat vastzit in overtollige inventaris. In plaats daarvan kunnen zij zich concentreren op het leveren van maatwerk.


Configure-To-Order gebruiken in uw bedrijf: JAZEKER B.V. staat voor u klaar


Ook de voordelen van het configure to order ontdekken in uw bedrijf? Bij JAZEKER B.V. hebben we al enige ervaring met het instellen van het Configure-To-Order systeem voor bedrijven. We hebben ervaring met huizen fabrieken, de automotive sector, product fabrieken, installatie fabrieken. Heeft u op een van deze gebieden hulp nodig dan staan we graag voor u klaar. Maak een afspraak met een van onze professionals op onze website.