Sluiten

Dashboard Ontwikkeling; Zo worden de dashboards van uw website optimaal benut

Dashboards en dan met name de informatie die erop staat is cruciaal voor de gebruiker om een eenvoudig overzicht te krijgen van wat uw bedrijf te bieden heeft. Weten wat een dashboard precies is en waar kan het allemaal voor dienen op uw website? Wij zochten het voor u uit in onderstaand artikel.


Wat zijn dashboards

Dashboards, ook wel IT-dashboards of corporate dashboards genoemd, zijn enkelvoudige schermen waarop belangrijke informatie wordt geplaatst in de vorm van panelen. Net als dashboards in een auto bieden ze de eindgebruiker een eenduidig overzicht van de gegevens en informatie die van belang zijn om de onderneming vooruit te helpen.

Interne dashboards

Interne dashboards is het dashboard waarop u zich bevind als u bent ingelogt op een website van een bedrijf. Bijvoorbeeld als u naar de website van uw zorgverzekeraar inlogt dan staat op de pagina waarop u bent ingelogd alle cruciale gegevens en informatie die u moet weten met betrekking tot uw zorgverzekering en het bedrijf.


De mogelijkheden van een dashboard

Door de kracht van een desktop applicatie te combineren met de flexibiliteit en de navigeerbaarheid van het internet kunnen de dashboards heel divers zijn ze kunnen worden gebruikt voor bedrijfsstatistieken zoals grafieken en diagrammen belangrijke prestatie-indicatoren of KPI's, GIS-kaarten Websites, nieuws, RSS feeds, real-time aandelen of valuta koersen. Kortom op een dashboard kan bijna alles worden weergeven.


Dashboards voor uw website


Wilt u zelf graag ook de voordelen ervaren van dashboards op uw website? Dat kan, Bij Jazeker BV maken wij dashboards voor klanten. Maak een afspraak via onze website, dan komen wij u graag helpen bij het maken van een dashboard voor uw website. Ook bij vragen over de ontwikkeling van een dashboard kunt u met JAZEKER B.V. via onze website.