Sluiten

Virtual reality applicaties: Deze 5 industrieën maken al jaren succesvol gebruik van virtual reality applicaties

VR applicaties worden al jaren gebruikt in games maar er zijn nog veel meer industrieën waarbij VR applicaties onmisbaar zijn geworden en op grote schaal bijdragen aan de successen van deze industrieën. weten wat VR applicaties precies inhouden, welke industrieën u voor zijn gegaan en hoe uw bedrijf VR kan implementeren voor meer succes in het bedrijfsleven.


Wat zijn virtual reality applicaties

Allereerst moeten we weten wat virtual reality precies is. Voor degenen die nog niet helemaal op de hoogte zijn van virtual reality, afgekort VR, volgt hier een korte beschrijving: VR is de term die wordt gebruikt om een computer gegenereerde omgeving te beschrijven die iemand kan verkennen en waar interactie mee is. Een gebruiker wordt ondergedompeld in de omgeving en de hersenen worden in feite zo verleid dat ze denken dat wat iemand in de virtuele wereld ziet, echt is. VR applicaties zijn apps die gebruik maken van virtual reality.


VR applicaties: onmisbaar in vele industrieën


We kennen vast allemaal wel games zoals Minecraft Gear VR edition of Rollercoaster waarin VR wordt toegepast, maar naast de gaming industrie wordt er ook in vele andere industrieën gebruik gemaakt van VR. Wij zetten 5 industrieën op een rij waarbij VR onmisbaar is geworden in het werkveld.

1. Auto-industrie

Met VR kunnen ingenieurs en ontwerpers gemakkelijk experimenteren met het uiterlijk en de bouw van een voertuig voordat ze dure prototypes laten bouwen. Merken als BMW en Jaguar Land Rover gebruiken VR al om in een vroeg stadium ontwerp- en technische beoordelingen te houden om het uiterlijk en de verduistering van onderdelen van het voertuig te controleren - allemaal voordat er geld is uitgegeven aan de fysieke productie van de onderdelen. VR bespaart hiermee de auto-industrie miljoenen door het aantal prototypes per voertuig lijn te verminderen.


2. De gezondheidszorg

De gezondheidszorg is een belangrijke sector waarin VR een grote impact kan hebben. Professionals in de gezondheidszorg gebruiken nu virtuele modellen om zich voor te bereiden op het werken aan echte lichamen en VR is zelfs gebruikt als pijnbestrijding bij brandwonden. VR kan ook worden gebruikt als behandeling voor geestelijke gezondheidsproblemen, waarbij Virtual Reality Exposure Therapy erg effectief blijkt te zijn. bij de behandeling van PTSS en angsten. Op de Amerikaanse nieuwssite Freethink lees u in dit artikel wat voor voordelen kan hebben in de mentale gezondheidssector.


3. Verdiensten


Verdiensten gaat steeds meer over hoe bedrijven klanten laten voelen, dus het gebruik van VR is een logische volgende stap voor veel bedrijven. Coca-Cola was een van de eerste bedrijven die virtuele ervaringen in hun Verdiensten hebben uitgeprobeerd toen ze in Polen hun kerstreclame in VR gingen omtoveren. Het wordt ook steeds populairder voor universiteiten om virtuele campus rondleidingen van universiteiten te maken. In Amerika hebben de universiteiten Princeton, Yale en Columbia dit allemaal uitgeprobeerd om meer studenten in de gelegenheid te brengen hun campus te bekijken voordat ze naar de universiteit gaan. hierdoor hopen de universiteiten de keuze voor het kiezen van de juiste universiteit makkelijker te maken en natuurlijk meer studenten voor zich te winnen.


4. Detailhandel


Het probleem met online winkelen is dat de kleren die mensen willen hebben niet gepast kunnen worden voordat men ze koopt, wat ertoe leidt dat men vaak twee maten kopen en er een terugsturen, of dat ze een maat bestellen en hopen dat het past. Dit zou binnenkort kunnen veranderen met body-scantechnologie in VR, waarmee u kleren in de virtuele wereld kan passen om te zien hoe ze er in het echt uit zouden zien. Verschillende bedrijven proberen mensen al een VR-winkelervaring te bezorgen, waaronder de Europese detailhandelaar ASOS, die heeft geïnvesteerd in software ontwikkelingsbedrijf Trillenium. Het is niet alleen de mode die een VR make-over krijgt. In 2016 lanceerde eBay 's werelds eerste warenhuis in virtuele realiteit in samenwerking met de Australische retailer Myer.


5. Vastgoed


Ook in het vastgoed wordt VR toegepast. Zo kan u tegenwoordig vanuit uw eigen huis rondkijken zonder makelaar en zonder het weekend op te offeren om huizen te gaan bezichtigingen. Dankzij VR is men in staat om huizen online te verkennen en vervolgens alleen de huizen in het echt te bezichtigen waar ze waarschijnlijk het meest van gaan houden. Matterport loopt op dit gebied voorop en heeft al duizenden huizen gescand met behulp van hun scanning hardware waardoor u de huizen online kan bezichtigen.


Het toepassen van VR: Een verrijking voor elk bedrijf


Zoals u leest heeft virtual reality in verschillende industrieën het werk efficiënter creatiever en innovatiever gemaakt. Het succes van VR applicaties zelf ervaren in uw bedrijf? Dat kan. Bij JAZEKER B.V. ontwikkelen wij virtual reality applicaties voor bedrijven. Weten wat we voor u hierin kunnen betekenen? Maak dan snel een afspraak via onze website.